Kaufland stawia na młode talenty

Wrocław, 25 października 2017 roku

Kaufland zachęca studentów i absolwentów do rozpoczęcia kariery zawodowej w świecie handlu. Sieć aktywnie poszukuje nowych pracowników, między innymi poprzez udział w targach pracy Career Expo we Wrocławiu jako partner strategiczny wydarzenia.

Kaufland szuka absolwentów, którzy chcą poznać specyfikę międzynarodowej sieci handlowej. Firma oferuje możliwość rozwoju w Departamentach Sprzedaży, Zakupu oraz IT. Program Absolwent trwa rok, a w przypadku Departamentu Zakupu – siedem miesięcy. Po ukończeniu programu możliwy jest dalszy rozwój zawodowy w sieci Kaufland.

Sieć ma także ofertę dla studentów, którzy chcą odbyć praktyki studenckie, stanowiące dobrą okazję do zdobycia nowych umiejętności i pierwszych doświadczeń zawodowych. Praktykanci poszukiwani są do Pionów Rachunkowości i Finansów oraz Podatków.  Kaufland oferuje także możliwość odbycia rocznego stażu w Controllingu. Studenci, którzy chcą pogodzić studia z pracą mogą także wziąć pod uwagę oferty pracy w markecie, które umożliwiają elastyczny grafik.

Kaufland prowadzi obecnie 185 procesów rekrutacyjnych na stanowiska różnego szczebla. Firma poszukuje pracowników zarówno do centrali we Wrocławiu, jak również do pracy w nowo otwieranych marketach oraz do centrów logistycznych.

Warto rozpocząć karierę zawodową w sieci Kaufland, ponieważ aż 95 procent awansów w naszej firmie to awanse wewnętrzne. To dla nas naturalne, że rekrutacje na wolne stanowiska w pierwszej kolejności prowadzimy wśród pracowników firmy. Stawiamy na ich rozwój, przeznaczając co roku prawie 11 mln zł na szkolenia – mówi Katarzyna Łosińska-Burdzy, Dyrektor Działu Rekrutacji i Marketingu Personalnego w Kaufland Polska. Podczas targów Career Expo Katarzyna Łosińska-Burdzy opowie o tym, jakich kandydatów poszukują rekruterzy sieci Kaufland.

Targi Career Expo odbędą się w środę 25 października w godzinach 10:00 – 18:00 w Hali Stulecia przy ul. Wystawowej 1 we Wrocławiu.