Świąteczne Zbiórki Żywności w sklepach sieci Kaufland

Wrocław, 1 grudnia 2017 roku

Kaufland dołączył do organizowanej przez Federację Polskich Banków Żywności 21. Świątecznej Zbiórki Żywności. Akcja odbędzie się w wybranych dniach w okresie 1-3 grudnia w 91 sklepach sieci Kaufland na terenie całej Polski.

Aby dołączyć do akcji wystarczy kupić produkty spożywcze i przekazać je wolontariuszom z Banków Żywności, którzy będą czekać w specjalnie oznaczonych miejscach. Będą oni zbierać przede wszystkim artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia, takie jak: olej, cukier, mąka, słodycze, konserwy czy bakalie. Produkty zebrane podczas zbiórki w sklepach Kaufland trafią do najbardziej potrzebujących, których nie stać na zakup żywności.

Kaufland uczestniczy w zbiórkach żywności organizowanych przez Federację Polskich Banków Żywności już od pięciu lat. Do tej pory udało się zebrać dla osób potrzebujących blisko 140 ton artykułów spożywczych. Liczymy na to, że najbliższa świąteczna zbiórka będzie równie udana jak poprzednie - mówi Małgorzata Wójcik-Koczur, CSR Manager w Kaufland Polska. O dokładną datę zbiórki prosimy dowiadywać się w lokalnym markecie.