Kolejny ukłon sieci Kaufland w stronę klientów

Wrocław, 30 stycznia 2018 roku

Zakupy z małym dzieckiem w nosidełku? W sklepach Kaufland to nie problem. Sieć stale pracuje nad tym, aby zakupy w jej marketach były jak najbardziej komfortowe – do kolejnych sklepów wprowadza wózki zakupowe dostosowane do przewożenia dziecięcych nosidełek. Dodatkowo w marketach pojawiają się wózki zakupowe dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich.

Wózki przystosowane do przewożenia dziecięcych nosidełek oraz wózki przystosowane  do potrzeb osób niepełnosprawnych obecne są już w 5 marketach sieci, zmodernizowanych w ostatnich miesiącach. Będą one także sukcesywnie pojawiać się w kolejnych nowych i modernizowanych sklepach Kaufland.  Wózek sklepowy posiada ergonomiczny uchwyt skonstruowany tak, aby ułatwić osobie niepełnosprawnej poruszanie się nim po sklepie.

Kaufland oferuje więcej ułatwień dla osób niepełnosprawnych i tych, którzy robią zakupy z małymi dziećmi. We wszystkich marketach sieci znajdują się toalety dla niepełnosprawnych, wyposażone dodatkowo w przewijaki dla dzieci. Możliwie najbliżej wejścia do sklepów na klientów czekają miejsca parkingowe dla osób niepełnosprawnych oraz oznaczone jako rodzinne, stworzone dla osób, którzy przyjeżdżają na zakupy z dziećmi. Potrzebują one najczęściej więcej miejsca, np. na swobodne rozłożenie wózka dziecięcego lub wyjęcie dziecka z samochodu, dlatego te miejsca są szersze i mają zagwarantować im większy komfort.

W sieci Kaufland wychodzimy z założenia, że zakupy powinny być proste i przyjemne dla każdego. W naszych sklepach systematycznie wprowadzamy kolejne udogodnienia, które mają w tym pomóc. Dzięki nim Kaufland to komfortowe miejsce do cotygodniowych zakupów także dla osób z małymi dziećmi i osób niepełnosprawnych – mówi Krzysztof Litwinek z Biura Prasowego Kaufland Polska.