Stały rozwój Kaufland w Polsce - sieć otwiera dwa sklepy jednego dnia

Wrocław, 26 kwietnia 2018 roku

26 kwietnia Kaufland otworzył dwa nowe sklepy - w Jarosławiu i Głogowie. W obydwu miastach są to pierwsze markety naszej sieci. W całej Polsce Kaufland posiada już 208 sklepów. W tym roku sieć planuje otworzyć jeszcze kilka placówek.

Nowy sklep sieci Kaufland w Jarosławiu jest zlokalizowany przy ul. Przemysłowej 5, a w Głogowie przy ul. Generała Józefa Bema 4. Powierzchnia sprzedaży każdego z marketów wynosi około 2000 mkw. Sklepy będą otwarte codziennie, od poniedziałku do soboty od 7.00 do 22.00, a w niedziele handlowe od 8.00 do 21.00.

Nowe markety, podobnie jak każdy sklep sieci Kaufland, wyróżniają się bardzo bogatą i zróżnicowaną ofertą. Klienci znajdą w każdym z nich kilkanaście tysięcy produktów. Większość z nich to artykuły spożywcze znanych i renomowanych producentów, w większości rodzimych oraz marek własnych sieci Kaufland. Sklepy posiadają bogatą ofertę artykułów świeżych – owoców i warzyw, pieczywa prosto z pieca, a mięsa, sery oraz wędliny można kupić zarówno w części samoobsługowej, jak i na stoiskach z obsługą. Na klientów czeka także oferta artykułów przemysłowych, m.in. tekstyliów, AGD, RTV, artykułów sezonowych.

W nowych sklepach znajdziemy także strefy kawiarniano-gastronomiczne, które Kaufland wprowadza w nowych i wybranych modernizowanych marketach. Klienci mogą skorzystać w nich z oferowanych przekąsek i napojów, wygodnych miejsc siedzących oraz darmowego WiFi, które od początku grudnia 2017 roku dostępne jest we wszystkich sklepach sieci.

Ponadto w nowym marketach Kaufland do dyspozycji klientów są wózki zakupowe przystosowane do przewożenia dziecięcych nosidełek oraz wózki zakupowe przystosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych. Sklepy zostały wyposażone w urządzenia, dzięki którym klienci będą mogli zdezynfekować rączki wózków zakupowych i zadbać o higienę dłoni. Do dyspozycji klientów są także kasy samoobsługowe.

Kaufland dba o ekologię, dlatego w nowych sklepach postawił na rozwiązania prośrodowiskowe, takie jak pompy ciepła lub energooszczędne oświetlenie LED. Dobór urządzeń elektrycznych został podyktowany ich klasą energetyczną, a ciepło z lad chłodniczych wykorzystywane jest do ogrzania obiektu. Rozwiązania te sprawiają, ze sklepy są obiektami energooszczędnymi.

Krzysztof Litwinek