Kaufland otworzył restaurację i salę fitness dla swoich pracowników

Wrocław, 15 maja 2018 roku

Kaufland uruchomił restaurację Fabryka Smaków Kaufland, która codziennie przygotowuje świeże posiłki dla pracowników centrali. Firma, dbając o zdrowie swojego personelu, stworzyła również strefę fitness, promując aktywną formę relaksu.

Nowo otwarta restauracja Fabryka Smaków Kaufland oferuje śniadania, obiady oraz desery i kawę. Ale to nie jedyne udogodnienie dla pracowników. Dodatkowo w firmie powstała nowa przestrzeń w postaci pokoju kreatywnego. Pomieszczenie ma być miejscem spotkań pracowników, w którym mogą swobodnie przedstawić swoje nowe pomysły i przeprowadzić burze mózgów. Przede wszystkim ma jednak inspirować do myślenia poza schematami. Nad jego wyglądem pracowała grupa wrocławskich architektów. Kolejną nowością dla pracowników wrocławskiej centrali firmy jest strefa fitness Kaufland Active, otwarta od poniedziałku do piątku, z której pracownicy mogą korzystać przed i po pracy.

Pracownicy powinni mieć miejsce stwarzające odpowiednie warunki do dyskusji, aby mogli jeszcze efektywniej pracować nad nowymi rozwiązaniami. Stąd nasz pomysł na stworzenie pokoju kreatywnego, który ma służyć twórczemu myśleniu. Nie zapominamy też o tzw. work-life-balance, dlatego do dyspozycji naszych pracowników oddaliśmy także restaurację oraz strefę fitness. Zdajemy sobie sprawę z tego, że sukces firmy to zasługa naszych pracowników, dlatego staramy się stwarzać im jak najlepsze warunki pracy - mówi Małgorzata Ławnik – dyrektor Pionu Personalnego Kaufland Polska.