„Wędzarnie jak dawniej” w Kauflandzie

Wrocław, 26 czerwca 2018 roku

Podążając za trendami rynku oraz uwzględniając wymagania klientów, Kaufland rozwija projekt „Wędzarnia jak dawniej”. Nowe komory wędzarnicze zostały już wdrożone w pierwszych sklepach sieci - w Starych Stawach, w Bolesławcu i w Cieszynie.

Kaufland poszerzył swój asortyment o wyroby mięsne, które od teraz będą mogły być wędzone bezpośrednio w markecie. Nowa oferta łączy bogate walory smakowe z atrakcyjnymi cenami, jednocześnie nawiązując do tradycyjnych polskich wędlin. W propozycjach sklepu klienci znajdą takie wyroby jak schab, boczek, różne rodzaje szynek – rolowaną, w siatce, ze spiżarni oraz różne rodzaje kiełbas. Chcąc zapewnić ich najwyższą jakość i świeżość, wyroby są wędzone codziennie. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii oraz doborowi najlepszych surowców, gusta nawet najbardziej wymagających klientów powinny zostać zaspokojone.

Projekt docelowo zakłada uruchomienie nowoczesnych komór wędzarniczych w około 30 lokalizacjach w całej Polsce. Pierwsze - pionierskie - funkcjonują już od kilku lat we Wrocławiu, Ząbkowicach i Jastrzębiu Zdroju. W najbliższym czasie szykują się wdrożenia w kolejnych sklepach.