Nowy wymiar komunikacji w sklepach Kaufland

Wrocław, 30 lipca 2019 r.

W sklepach Kaufland instalowane są nowoczesne nośniki informacyjne - Digital Signage. Nowe ekrany umożliwiają personalizowanie reklam i informacji kierowanych do klientów. Wyświetlacze dostępne są już w 41 lokalizacjach i będą wdrażane w kolejnych marketach.

Nowoczesne ekrany Digital Signage stanowią doskonałe uzupełnienie wykorzystywanych do tej pory nośników informacji. Umożliwiają przede wszystkim spersonalizowanie reklamy i informacji oraz dopasowanie jej do potrzeb naszej sieci, danego regionu, czy nawet pojedynczego marketu. Wyświetlane elementy mogą być także dostosowane do miejsca, w którym umieszczony jest dany ekran. Przed wejściem klienci będą mogli z łatwością zapoznać się z aktualną ofertą sieci oraz obejrzeć najnowsze kampanie reklamowe. W dalszej części marketu rozlokowanych będzie około 20 kolejnych ekranów przybliżających ofertę pobliskich regałów, zaś opuszczając market znajdziemy wyświetlacz z ofertą na nadchodzący tydzień.

Ekrany Digital Signage otwierają przed naszą firmą zupełnie nowe możliwości komunikacji z klientami. Dzięki nim nie tylko możemy dopasować informacje do danego marketu, ale też do konkretnego miejsca w sklepie, w którym wyświetlacz zostanie zamontowany. Nowe rozwiązanie gwarantuje nam atrakcyjną wizualnie, a także co dla nas szczególnie ważne - przyjazną dla środowiska formę – komentuje Justyna Przybylska, dyrektor Działu Komunikacji Korporacyjnej sieci Kaufland Polska.

Ekrany są wdrażane po pozytywnym zakończeniu testów. Pierwsze z nich zostały zamontowane na przełomie sierpnia i września 2018 r. w dwóch pilotażowych sklepach w Zabrzu i Tarnowie. W tej chwili ekrany są już dostępne w ponad 40 sklepach sieci Kaufland, w tym we Wrocławiu, Krakowie, Lublinie czy też w Piasecznie pod Warszawą.

Do końca roku planujemy wdrożyć to rozwiązanie w kolejnych naszych lokalizacjach. Docelowo ekrany Digital Signage dostępne będą we wszystkich marketach Kaufland – dodaje Justyna Przybylska.

Aktualnie to rozwiązanie dostępne jest w następujących placówkach:

1. Będzin
  2. Biała Podlaska