Wycofanie produktu Bevola żel pod prysznic Wild Rose

Dessau-Roßlau, 2 października 2019 r.

Producent Weulbier-Kosmetik GmbH dla zapewnienia ochrony konsumentom w ramach działań zapobiegawczych wycofuje ze sprzedaży następujący produkt:

• Bevola żel pod prysznic Wild Rose 500 mL (żel pod prysznic z gliceryną i ekstraktem z dzikiej róży)

EAN 4337185216060

Nr partii: 91410019

Wyprodukowany przez:

Weulbier-Kosmetik GmbH, Köthener Straße 70, 06847 Dessau-Roßlau, Niemcy

W ramach rutynowej kontroli wykryto zwiększoną ilość bakterii rodzaju Pluralibacter gergoviae.

Bakterie te występują powszechnie w środowisku. Mogą one prowadzić u osób o słabszej kondycji zdrowotnej lub w przypadku istniejących uszkodzeń skóry do zakażeń bakteryjnych.  Ponieważ nie można wykluczyć ryzyka dla zdrowia, klienci powinni koniecznie zastosować się do poniższego  wycofania i zaprzestać używania produktu, którego dotyczy problem, z podanym numerem partii.

Produkt był dostępny w sklepach sieci Kaufland. Firma Kaufland natychmiast zareagowała i wycofała go ze sprzedaży. Produkt można zwrócić w każdym markecie Kaufland, także bez okazywania paragonu, otrzymując zwrot pieniędzy za zakup.

Producent Weulbier-Kosmetik GmbH przeprasza wszystkich klientów za zaistniałe niedogodności.

W przypadku pytań klientów dostępna jest bezpłatna Infolinia Kaufland: 800 300 062 (czynna: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 20:00 i w soboty od 08:00 do 17:00).