Nowy sklep Kaufland w Zielonej Górze – już otwarty!

Wrocław, 5 grudnia 2019 r.

Już 5 grudnia został otwarty nowy market sieci Kaufland w Zielonej Górze. Sklep położony jest przy ulicy Lwowskiej 2, na terenie po dawnej hali Estrada i jest częścią galerii handlowej o tej samej nazwie. Pierwszego dnia oprócz standardowej, bogatej oferty sieci, na którą składa się ponad piętnaście tysięcy różnych produktów, na klientów czekać będą dodatkowe atrakcje i promocje.

Nowy Kaufland w Zielonej Górze jest już 213 obiektem tej sieci w Polsce. Powierzchnia sprzedażowa marketu wynosi prawie 2000 m2. Zgodnie z wysokim standardem sieci Kaufland w sklepie zastosowano nowoczesne technologie przyjazne środowisku. Obiekt wyposażono m.in. w energooszczędne oświetlenie LED a także technologię odzysku ciepła odpadowego, która pozwala na znaczącą redukcję emisji gazów cieplarnianych. System zarządzania energią w sieci Kaufland jest w pełni zautomatyzowany i oparty na międzynarodowym standardzie ISO 50001.

Dodatkowo, w czasie budowy marketu, modernizacją objęto okoliczne skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną przy ulicach Wrocławskiej i Sienkiewicza. Powstało tu rondo, które znacznie ułatwi poruszanie się w okolicy marketu i Galerii Estrada.

W sklepie klienci mogą bezpłatnie korzystać z Wi-Fi. Obiekt utrzymany jest w jasnej i nowoczesnej kolorystyce, według najnowszego konceptu architektonicznego. Posiada również nowoczesną fasadę wentylowaną z płyt aluminiowych. Poruszanie się po markecie ułatwia intuicyjny system prowadzenia klienta oparty na identyfikacji kolorystycznej i graficznej spójny z oznaczeniami stosowanymi w gazetkach reklamowych. Wszelkie informacje i promocje wyświetlane są na nowoczesnych ekranach Digital Signage, czyli cyfrowych nośnikach informacji.

Komfort podczas zakupów zapewniają również szerokie, bezkolizyjne alejki. Z kolei klienci, którzy zdecydują się na przyjazd samochodem, będą mogli skorzystać z przestronnego parkingu z ponad 200 miejscami postojowymi, obejmującego także te przystosowane dla osób niepełnosprawnych oraz dla rodzin z dziećmi.

Klienci mogą standardowo skorzystać z niezwykle szerokiej oferty obejmującej aż kilkanaście tysięcy różnorodnych produktów, w tym artykuły świeże – owoce i warzywa, pieczywo prosto z pieca, kurczaka z grilla oraz mięso, sery i wędliny dostępne zarówno przy ladzie, jak i w części samoobsługowej. To wszystko uzupełni szeroka oferta artykułów przemysłowych, m.in. tekstyliów, kosmetyków, artykułów dziecięcych, AGD oraz RTV.

Co więcej w sklepie dostępny jest także specjalny butelkomat. Klienci, przy okazji zakupów będą mogli zwrócić do automatu zużyte szklane butelki, za które otrzymają bon o wartości kaucji za zwrócone butelki – do wykorzystania w markecie.

W dniu otwarcia na klientów czeka szereg dodatkowych atrakcji. Dla odwiedzających przygotowany będzie słodki poczęstunek oraz liczne degustacje różnorodnych grup produktów, w tym polskich specjałów nowej marki K-Stąd takie dobre. Osoby zainteresowane korzystaniem z dodatkowych promocji będą miały też możliwość dokonania rejestracji karty PAYBACK przy specjalnym stoisku. Będzie to także doskonała okazja, aby poznać i dowiedzieć się więcej o bogatej ofercie produktowej marek własnych sieci Kaufland.

Od 5 do 12 grudnia na klientów marketu Kaufland w Zielonej Górze czekają również liczne promocje, a większość produktów będzie dostępna w atrakcyjnych cenach.

Market w Zielonej Górze będzie czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 7:00-22:00 oraz w niedziele handlowe w godzinach 8:00-21:00.

Serdecznie zapraszamy!