3 nowe markety Kaufland w Częstochowie, Piastowie oraz Zawierciu

Wrocław, 26 lutego 2020 r.

Sieć Kaufland już jutro otwiera trzy nowe markety – obiekty znajdują się w Częstochowie – jako część nowo powstałej galerii handlowej u zbiegu ulic Jagiellońskiej i Równoległej, w Piastowie przy ulicy Warszawskiej oraz w Zawierciu przy skrzyżowaniu ulic Sikorskiego i Paderewskiego. Pierwszego dnia oprócz standardowej, bogatej oferty sieci, na klientów będą czekać dodatkowe atrakcje i promocje.

Wraz z otwarciem nowych obiektów, Kaufland będzie liczył już 219 marketów w całej Polsce. Ponadto 13 lutego otwarto sklepy w trzech największych miastach w kraju - Warszawie, Krakowie i Gdańsku w obiektach, w których dotychczas mieściły się sklepy Tesco.

Zgodnie z wysokim standardem sieci Kaufland nowo otwarte obiekty spełniają najwyższe wymogi architektoniczne, a w sklepach zastosowano nowoczesne i przyjazne środowisku technologie, to jest m.in. energooszczędne oświetlenie LED oraz technologię odzysku ciepła odpadowego, która pozwala na znaczącą redukcję emisji gazów cieplarnianych. System zarządzania energią w sieci Kaufland jest oparty na międzynarodowym standardzie ISO 50001.

W sklepach klienci będą mogli bezpłatnie korzystać z Wi-Fi, a obiekty utrzymane będą w jasnej, minimalistycznej kolorystyce. Intuicyjny system prowadzenia klienta oparty na identyfikacji kolorystycznej i graficznej, spójny z oznaczeniami stosowanymi w gazetkach sieci oraz bezkolizyjne alejki ułatwią klientom poruszanie się po sklepach. Ponadto każdy nowo otwarty sklep będzie wyposażony w nowoczesne, cyfrowe nośniki informacji - ekrany Digital Signage, na których wyświetlane będą wszelkie promocje i informacje o produktach. Dla klientów zmotoryzowanych dostępne będą parkingi - dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych, starszych i rodzin z dziećmi.

W bogatej ofercie sklepów, obejmujących od 15 do 21 tysięcy artykułów, będzie można znaleźć świeże owoce i warzywa, pieczywo prosto z pieca, kurczaka z grilla oraz mięso, sery i wędliny dostępne zarówno przy ladzie, jak i w części samoobsługowej oraz szeroką ofertę produktów marek własnych Kaufland. Dla klientów dostępny jest także szeroki wybór artykułów przemysłowych, m.in. tekstyliów, kosmetyków, artykułów dziecięcych, AGD oraz RTV.

W dniu otwarcia na klientów trzech nowo otwartych lokalizacji będzie czekać szereg dodatkowych atrakcji. Dla odwiedzających przygotowane są  degustacje różnorodnych grup produktów od lokalnych dostawców. Osoby zainteresowane korzystaniem z dodatkowych promocji będą mieli też możliwość dokonania rejestracji karty PAYBACK przy specjalnym stoisku. Będzie to także doskonała okazja, aby poznać i dowiedzieć się więcej o bogatej ofercie produktowej marek własnych sieci Kaufland.

Już od dnia otwarcia 27 lutego na klientów nowych marketów Kaufland w Częstochowie, Piastowie oraz Zawierciu będą czekać również liczne promocje cenowe, a większość produktów będzie dostępna w atrakcyjnych cenach.

Markety będą czynne od poniedziałku do soboty w godzinach 7:00-22:00 oraz w niedziele handlowe w godzinach 7:00-21:00.

Serdecznie zapraszamy!