Kaufland przejął i otwiera 3 markety po Tesco jednego dnia

Wrocław, 12 lutego 2020 r.

Już 13 lutego Kaufland otworzy trzy sklepy w największych miastach Polski - w Warszawie, Krakowie oraz w Gdańsku. Są to lokalizacje, w których dotychczas funkcjonowały sklepy Tesco. Już od dnia otwarcia klienci mogą się spodziewać nie tylko standardowej, bogatej oferty sieci, lecz także  atrakcyjnych promocji. Sieć planuje dalszy rozwój i zapowiada kolejne otwarcia jeszcze w tym kwartale.

W Warszawie nowy sklep zostanie otwarty przy ulicy Stalowej 60/64, w Krakowie - Wielickiej 259, a w Gdańsku - Cienistej 30. Wcześniej w tych lokalizacjach mieściły się markety sieci Tesco. Wszystkie obiekty zostały już poddane rebrandingowi, wymianie elementów technicznych i marketingowych, jak również zatowarowaniu, tak by klienci mogli odczuć najwyższą jakość, jaką oferuje Kaufland, już od pierwszego dnia funkcjonowania sklepów. Ale na tym nie koniec - sieć Kaufland jeszcze w tym roku planuje dalszy rozwój – zarówno w obszarze nowych otwarć, jak i modernizacji funkcjonujących marketów.

- W 2020 roku planujemy kontynuować działania mające na celu utrzymanie pozycji wiodącego uczestnika polskiego rynku handlu detalicznego. W pierwszym kwartale tego roku, poza otwarciami marketów przejętych od Tesco sieć Kaufland powiększy się również o nowo powstające obiekty w Częstochowie, Piastowie  oraz Zawierciu. Planujemy jednocześnie dalszy rozwój w innych miastach Polski. Czekamy także na pozytywne rozpatrzenie kolejnych wniosków przez UOKiK – mówi Ewelina Jarosińska, członek zarządu i szef Departamentu Obszary Centralne w Kaufland Polska.

Już w dniu otwarcia we wszystkich obiektach będzie można skorzystać z bogatej oferty sieci Kaufland, obejmującej kilkanaście tysięcy różnych produktów. Wśród nich klienci znajdą m.in. świeże owoce i warzywa, pieczywo prosto z pieca, sery, mięso i wędliny, dostępne zarówno przy ladzie, jak i w części samoobsługowej. Kaufland w swojej stałej ofercie proponuje poza tym bogatą ofertę marek własnych, w tym m.in. certyfikowane produkty K-Bio, artykuły odpowiednie dla wegetarian i wegan K-take it veggie czy posiadającą certyfikat GOTS, wyprodukowaną z bio-bawełny linię ubrań dla dzieci Kuniboo. Sklepy Kaufland posiadają szeroki asortyment artykułów przemysłowych, m.in. tekstyliów, kosmetyków, artykułów dziecięcych, AGD oraz RTV.

Już od pierwszego dnia funkcjonowania tych marketów pod szyldem Kaufland będzie można skorzystać z atrakcyjnych ofert promocyjnych spośród szerokiego asortymentu sieci. Klienci nowo otwartych lokalizacji będą mogli degustować produkty dostępne w ofercie Kaufland m.in. wędliny i sery z lady, nabiał i słodycze marek własnych. Swoimi produktami przy specjalnych stoiskach częstować będą również dostawcy Kaufland. Na klientów czekać będzie fachowy personel służący radą i pomocą. Będzie to doskonała okazja, aby poznać i dowiedzieć się więcej o bogatej ofercie produktowej marek własnych sieci Kaufland.

Markety w Warszawie, Krakowie i Gdańsku będą czynne od poniedziałku do soboty w godzinach 7:00-22:00 oraz w niedziele handlowe w godzinach 8:00-21:00.

Wraz z trzema nowymi placówkami sieć Kaufland będzie posiadała już 216 sklepów w całej Polsce.