Kaufland otworzył swój drugi sklep w Lublinie

Wrocław, 14 maja 2020 r.

14 maja br. Kaufland otworzył w Lublinie swój kolejny sklep. Market znajduje się przy ul. Orkana w miejscu, gdzie dotychczas mieściło się Tesco. Klienci mogą liczyć na duży wybór produktów, a także atrakcyjne oferty i promocje.

Sklep przy ul. Orkana jest jednym z trzech obiektów Kaufland, które zostały otwarte 14 maja. Oprócz nowego sklepu w Lublinie sieć powiększyła się równocześnie o market w Warszawie przy ul. Fieldorfa oraz we Wrocławiu przy ul. Długiej. We wszystkich trzech sklepach dotychczas funkcjonowało Tesco. Tym samym Kaufland w Polsce liczy już 223 placówki.
To jednak nie koniec ekspansji w Lublinie, ponieważ na połowę 2020 r. zaplanowano otwarcie kolejnego sklepu w tym mieście przy ul. Diamentowej.

Market przy ul. Orkana przeszedł modernizację i został dostosowany do konceptu znanego z innych obiektów Kaufland. Dla przykładu − by ułatwić klientom zakupy, alejki z poszczególnymi kategoriami produktów oznaczono ikonami spójnymi z gazetką promocyjną. Ponadto osoby dokonujące zakupów będę mogły korzystać z sieci Wi-Fi.

Na klientów już od dzisiaj czeka szeroka oferta obejmująca kilkanaście tysięcy artykułów, w tym artykułów świeżych – m.in. owoców, warzyw oraz produktów z lady obsługowej, gdzie klienci mogą kupić mięso, sery czy wędliny. – m.in. owoców, warzyw oraz produktów z lady obsługowej, gdzie klienci mogą kupić mięso, sery czy wędliny. W markecie dostępne są także liczne produkty regionalne oraz produkty marek własnych sieci, np. K-Classic. Dla klientów przygotowano także specjalną Strefę Okazji z ofertą produktów przemysłowych w atrakcyjnych cenach. W związku z otwarciem sklepów sieć przeprowadza również specjalne promocje. Każdy, kto podczas zakupów w nowo otwartych marketach odbierze kartę Payback i do 14.06 zarejestruje ją oraz zrobi zakupy z kartą, będzie mógł odebrać 5 zł w punktach na kolejne zakupy.

Sklep Kaufland przy ul. Orkana jest czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 6:00-23:00.

Serdecznie zapraszamy!