Po szkolną wyprawkę do Kauflandu

Wrocław, 19 sierpnia 2020 r.

Początek roku szkolnego zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym warto już teraz zaplanować zakupy szkolnej wyprawki. Z pomocą przychodzi Kaufland, który przygotował wyjątkowo bogatą ofertę obejmującą niemal 1500 artykułów.

W sklepach Kaufland przez cały rok można znaleźć produkty przydatne do szkoły czy pracy w biurze. W związku z nadchodzącym rokiem szkolnym sieć chce zapewnić  klientom jeszcze  większy wybór, dlatego już od 20 sierpnia br. dotychczasowa oferta zostanie znacznie rozszerzona i obejmie niemal 1500 artykułów. W sklepach dostępne będą produkty dedykowane zarówno przedszkolakom jak i starszym uczniom. Podstawowym elementem wyprawki jest tornister lub plecak. Ceny przedszkolnych plecaków będą zaczynać się już od 14,99 zł, a szkolnych od 24,99 zł. W skład szkolnego niezbędnika wchodzą także piórnik, materiały piśmiennicze (ołówki, kredki, flamastry, zakreślacze), zeszyty, notatniki, bloki rysunkowe, farby, pędzelki, nożyczki, zestawy geometryczne, plastelina czy klej. Poszukując tych produktów, klienci sklepów Kaufland będą mogli wybierać zarówno z oferty renomowanych marek, takich jak m.in. Bambino, Faber-Castell, Astra, Pelikan, Herlitz, Top 2000, Oxford czy 3M, jak i asortymentu korzystnej cenowo marki własnej Talentus.

Artykuły przyjazne środowisku

Oferta marki własnej Talentus obejmuje 340 artykułów szkolnych, które wyróżniają się trwałością, funkcjonalnością i estetycznym wykonaniem. To jednak nie wszystko. Produkty papiernicze i drewniane, główne kredki, ołówki, bloki notatnikowe i rysunkowe zostały wyprodukowane w sposób przyjazny środowisku, o czym świadczy certyfikat FSC (Forest Stewardship Council).

Chcąc zwrócić uwagę na kwestie związane z ochroną przyrody, Kaufland będzie oferował także zeszyty, bloki notatnikowe, teczki z gumką, a także maskotki z podobiznami zwierząt zagrożonych wyginięciem.

Kaufland wspiera zdrowe odżywianie

Szkolna oferta sieci obejmuje nie tylko artykuły tekstylne czy piśmiennicze, ale także duży wybór produktów spożywczych. Z myślą o dzieciach w wieku szkolnym w gazetkach promocyjnych oraz na kanałach social media Kaufland będzie promował szczególnie te, które mogą posłużyć za zdrową przekąskę podczas przerwy w szkole, m.in. świeże owoce i warzywa. W asortymencie sieci klienci znajdą także lunchboxy, które pozwolą na bezpieczne i wygodne przechowywanie posiłków czy produkty to go. Rodzice znajdą tym samym wszystko, czego potrzebują dla swoich szkolnych pociech, pod jednym dachem.

Ponadto zdrowe odżywianie było także tematyką zorganizowanego przez sieć konkursu „Stołówka z klasą”, który polegał na przygotowaniu przez uczniów prac plastycznych pokazujących dobre nawyki żywieniowe. Na tej podstawie wyłoniono 10 szkół, którym Kaufland dofinansuje remont stołówki. Ich otwarcie planowane jest w pierwszym dniu roku szkolnego.

Karina Galli, Justyna Kalinowska
38 Content Communication