Kaufland na warszawskim Gocławiu już po modernizacji

Wrocław, 28.06.2021

Strefa Świadomego Żywienia, butelkomat, cyfrowe nośniki reklamowe digital Signage oraz multimedialne czytniki cen – to tylko wybrane nowości, które pojawiły się w zmodernizowanym właśnie markecie Kaufland przy ulicy Fieldorfa na warszawskim Gocławiu.

Materiały prasowe

Sklep Kauflandu przy ul. gen. Fieldorfa przeszła liczne zmiany – z myślą o komforcie kupujących układ marketu dostosowano do konceptu znanego z innych placówek sieci. Sklepowe alejki zostały oznaczone w taki sposób, aby maksymalnie ułatwić klientom znalezienie ich ulubionych produktów spożywczych − wszystko dzięki zastosowaniu kolorystyki spójnej z tą, która jest znana z gazetek promocyjnych Kaufland.

W markecie unowocześniono również strefę z kasami samoobsługowymi oraz punkt informacji klienta. Na hali sprzedaży pojawiły się ekrany cyfrowe digital signage, na których wyświetlana jest aktualna oferta promocyjna. Natomiast w utworzonych Strefach Świadomego Żywienia konsumenci w jednym miejscu znajdą produkty wege, bez glutenu czy z niską zawartością cukru. W markecie pojawił się również butelkomat przyjmujący kaucjonowane butelki. W zamian za oddanie butelek klienci otrzymują bony na zakupy w sklepach Kaufland. Dla wygody kupujących w markecie zainstalowano również specjalne terminale zastępujące tradycyjne czytniki cen, które  dodatkowo umożliwiają zapoznanie się z aktualną ofertą promocyjną. Osoby robiące zakupy w zmodernizowanym markecie mogą również korzystać bezpłatnie z sieci wi-fi.

W markecie na warszawskim Gocławiu wykorzystano rozwiązania przyjazne środowisku, między innymi energooszczędne oświetlenie LED, całkowicie zmodernizowano również instalację elektryczną.

Klienci zmodernizowanego marketu mogą wybierać spośród tysięcy produktów, w tym m.in. artykułów świeżych: owoców i warzyw, mięsa i wędlin, serów czy produktów mlecznych. Wybrany asortyment będzie dostępny także przy ladzie z obsługą, gdzie można skorzystać z fachowej porady personelu. W markecie przy ul. Fieldorfa konsumenci znajdą też bogatą paletę produktów marek własnych Kaufland, w tym produkty ekologiczne K-Bio, produkty wege marki K-take it veggie oraz produkty charakterystyczne dla tradycyjnej kuchni polskiej marki K-Stąd Takie Dobre!. Oferta sklepu Kaufland poza produktami spożywczymi obejmuje także produkty higieniczne, artykuły gospodarstwa domowego czy tekstylia.

Sklep przy ul. Fieldorfa 41 jest otwarty dla klientów od poniedziałku do soboty w godz. 6-23 oraz w niedziele handlowe w godz. 7-21.