Kaufland rozpoczął rekrutację do nowego magazynu

Wrocław, 15.09.2021

W marcu 2022 r. w Woli Krzysztoporskiej Kaufland uruchomi swój pierwszy magazyn mroźniczy, który będzie zaopatrywać wszystkie sklepy sieci w produkty mrożone. W związku z inwestycją ruszyła rekrutacja pracowników – firma zatrudni 30 osób na stanowisko magazyniera hali, a także dwóch techników automatyków.

Materiały prasowe Kaufland

Dostawy produktów mrożonych do wszystkich sklepów sieci, które dotychczas były realizowane przez partnera zewnętrznego, od marca 2022 r. przejmie nowy magazyn. Powierzchnia obiektu wynosi ponad 12 tys. mkw., a jego codzienne działanie będzie w dużej części zautomatyzowane.

Poszukiwani pracownicy

W związku z dalszym rozwojem Kaufland poszukuje kolejnych pracowników, którym oferuje konkurencyjne warunki pracy. Rekrutacja do pracy w nowym magazynie właśnie ruszyła, a zatrudnieni rozpoczną pracę już od października.

Poza wynagrodzeniem wynoszącym do 3600 zł brutto oraz dodatkiem za frekwencję w kwocie do 500 zł brutto od marca 2022 r. – kiedy magazyn zacznie już w pełni obsługiwać wszystkie sklepy Kaufland w Polsce – magazynierzy mogą liczyć także na specjalny dodatek za pracę w mroźni w wysokości 500 zł brutto miesięcznie oraz premię motywacyjną. Szczegóły rekrutacji można znaleźć na stronie kariera.kaufland.pl.

Nowoczesne miejsce pracy

Nowy magazyn sieci Kaufland jest najnowocześniejszym tego typu obiektem w Polsce. Towary szybko rotujące będą w pełni automatycznie pobierane z obszaru wysokiego składowania i podawane do miejsca kompletacji. Przewidywany miesięczny wolumen dystrybucyjny to około 700 tysięcy opakowań zbiorczych.

Pierwsze testowe wysyłki towaru do wybranych sklepów ruszą w styczniu 2022 roku. Od marca nowy magazyn powinien dostarczać produkty mrożone do wszystkich sklepów Kaufland w Polsce.