Świętujemy 20 urodziny Kaufland Polska na Festiwalu Food Trucków

Wrocław, 07.10.2021

Kaufland Polska z okazji swoich 20 urodzin wyrusza w kulinarną podróż i wspólnie z firmą Futraki zaprasza wszystkich miłośników jedzenia do wspólnego świętowania. Z tej okazji przed sklepami Kaufland w Bolesławcu, Konstantynowie Łódzkim i Jabłonnie staną food trucki oferujące kuchnie z różnych zakątków świata.

Materiały prasowe Kaufland

Z okazji 20 urodzin Kaufland zachęca wszystkich klientów do wspólnego świętowania. Sieć przygotowała konkursy, niepowtarzalne promocje, a także liczne urodzinowe niespodzianki. Jedną z nich jest festiwal food trucków, który odbędzie się w trzech lokalizacjach – Bolesławcu, Konstantynowie Łódzkim i Jabłonnie.

Kulinarna podróż dookoła świata

Wspólne świętowanie na parkingach przy sklepach Kaufland rozpoczyna się już w piątek, od godz. 12. Klienci będą mogli  wybierać spośród ulubionych potraw kuchni amerykańskiej, azjatyckiej czy meksykańskiej – burgery, frytki, tex-mex, ramen to tylko namiastka kulinarnych możliwości. Nie zabraknie również propozycji dla miłośników słodkich smaków, którzy będą mogli spróbować churrosów, mini donutów czy molekularnej lemoniady.

Food trucki będą stacjonować w dniach 8-10 października (Bolesławiec, Konstantynów Łódzki) oraz 15-17 października (Jabłonna), w godzinach:

· Piątek, 12:00-21:00

· Sobota, 12:00-21:00

· Niedziela, 12:00-20:00

Na festiwalu dostępne będą następujące food trucki:

Kaufland Bolesławiec, ul. Kościuszki 15:

· Quesadilla

· Wok and Walk

· Sweet donuts

Kaufland Konstantynów Łódzki, ul. Spółdzielcza 1:

· Viva Mexico

· Meat Pastrami