Kaufland zaprasza do zmodernizowanego marketu w Pszczynie

Wrocław, 07.12.2022

Dynamiczny rozwój i silna ekspansja to jedne z kluczowych założeń strategii sieci Kaufland. Częścią tych działań są również modernizacje istniejących sklepów, których celem jest dostosowanie placówek do najnowszego konceptu sprzedażowego. Już od czwartku 8 grudnia klienci mogą korzystać z odnowionego marketu w Pszczynie, przy ulicy Broniewskiego 1A.

Materiały prasowe

W zmodernizowanym sklepie klienci mogą korzystać z wielu udogodnień, które pozytywnie wpływają na komfort codziennych zakupów. W markecie znajduje się Strefa Świadomego Odżywiania, gdzie w jednym miejscu można znaleźć artykuły dla osób z konkretnymi potrzebami żywieniowymi, takie jak produkty bezglutenowe, z obniżoną zawartością cukru, wegańskie czy wegetariańskie. Przy odnowionej ladzie obsługowej można zaopatrzyć się w świeże wędliny, sery i mięso pochodzące m.in. od lokalnych dostawców oraz skorzystać z fachowej porady personelu.

Na miłośników artykułów mięsnych czeka wędzarnia, która pozwoli cieszyć się wyrobami wędzonymi na miejscu. Kolejnym udogodnieniem są kasy samoobsługowe – coraz chętniej wybierane przez konsumentów ceniących nowe technologie. Osoby odwiedzające placówkę w Pszczynie będą mogły również korzystać z nowego punktu informacji klienta czy szafek depozytowych.

Do dyspozycji klientów wkrótce będzie oddany również automat, który przyjmie kaucjonowane butelki, a w zamian wygeneruje bon do wykorzystania na zakupy w sklepach sieci.

Kaufland sukcesywnie wprowadza rozwiązania mające na celu minimalizację wpływu działalności firmy na środowisko naturalne. W markecie w Pszczynie zamontowano energooszczędne oświetlenie LED, a także wykorzystano technologię odzysku ciepła odpadowego, która pozwala ogrzewać i chłodzić placówkę bez użycia paliw kopalnych.