Trwa wczytywanie danych

Finał projektu „EKO od dziecka – nie marnuję” za nami!

W okresie od września do października uczniowie wybranych szkół podstawowych z Wrocławia oraz Bydgoszczy brali udział w organizowanym przez nas projekcie „Eko do dziecka – nie marnuję!”. Nasi pracownicy najpierw przeszli profesjonalne szkolenie, aby móc edukować najmłodszych, a następnie przeprowadzili kilkanaście warsztatów o tematyce #zerowaste, w których udział wzięło ponad 600 dzieci! Uczestnicy warsztatów mogli również spróbować swoich sił w konkursie na najlepiej przygotowane drugie śniadanie zgodnie z zasadami niemarnowania żywności. Na pięciu zwycięzców czekała specjalna nagroda – gotowanie razem z Beatą Śniechowską, szefową kuchni i zwyciężczynią drugiej edycji programu MasterChef.

Serdecznie dziękujemy naszym pracownikom, zaangażowanym szkołom i dzieciom, które wykazały się ogromną świadomością w temacie niemarnowania żywności. 


Poprzednia edycja „EKO od dziecka"

Poprzednią edycję Eko od Dziecka rozpoczęliśmy w 2019 roku. Odwiedziliśmy przedszkola w całej Polsce. Przeprowadziliśmy warsztat dla kilkuset dzieci o tematyce związanej z segregacją śmieci, oszczędzaniem energii i wody!

Cały cykl spotkań zakończył się konkursem plastycznym na najładniejszą Eko Torbę.


Zróbmy to razem

To również może Cię zainteresować

Klimat

Nasze działania w zakresie ochrony klimatu, mają bardzo szerokie spektrum - od stosowania techniki opierającej się na efektywnym wykorzystaniu energii oraz proekologicznego projektowania nowych obiektów, przez przyjazne dla klimatu procesy logistyczne, po ograniczanie powstawania odpadów.

Plastik

Do 2025 roku chcemy zmniejszyć zużycie tworzyw sztucznych o co najmniej 20 procent we wszystkich krajach, w których działa nasza firma. Zaplanowaliśmy również szereg działań w ramach strategii REset Plastic mającej na celu zwalczanie tworzyw sztucznych.